2011. április 29., péntek

Szőnyi István(1894-1960)Grafikája - Jelenlegi ára: 1 Ft

Szőnyi Istvánnak  tulajdonított festmény , a tulajdonított szót azért rakom hozzá mert ellentétben aukciós házakkal , kik több lépcsős vizsgálat alá vetik az aukcionált festményeket , én ezt nem teszem , nem tudom megtenni, így azt gondolom nincs jogom még ha sok esetben biztos is vagyok az alkotó és az alkotás eredetiségében , hogy teljes biztonsággal állítsam az eredetiségét. A  vásárolt festmények, grafikák kilencven százaléka magánházaktól kerül hozzánk, a maradék tíz százalék hagyatékok útján, így gyakorlatilag a minimálisra csökkentjük azt a lehetőséget hogy hamis festmények kerüljenek birtokunkba. Ettől függetlenül  természetesen    adás-vételi szerződés kötése lehetséges   , melyben külön szerepel hogy amennyiben kiderül a festményről hogy nem eredeti akkor minden felmerülő költséggel együtt köteles vagyok a vételárat 3 napon belül visszafizetni. És még egy plusz biztosíték a vevőnek , számlát is küldök a  csomagban a termékkel együtt ami olyan mint ha galériában vásárolta volna . KÉREM HA TEHETI MÁJUS 11-12. -ÉN ESTE VEGYEN RÉSZT AZ ÁRVERÉS BEFEJEZÉSÉNÉL. Amennyiben ezt nem tudja meg tenni a licitáljon rovatba értékhatár nélkül beírhatja saját ajánlatát.
A képről: Ceruza papír, (25x23cm kerettel)szignó  lent. Idézet jobbra(szerintem utólag rá írva)"Lassan kiborítanak az árnyak csak a szeretet világít".
ÉLETRAJZ:
1911-től a Képzőművészeti Főiskola szabadiskoláját látogatta, 1913-1914 között a rajztanárképzőbe járt. 1914-ben a nagybányai szabadiskolában Ferenczy tanítványa lett és az ő osztályába került 1917-ben a főiskolán is. 1920-ban a Tanácsköztársaság eseményeiben való részvételéért és a főiskolai reformokat sürgető diákcsoporthoz tartozása miatt kizárták az intézményből. 1924-ben Zebegénybe költözött, szerepelt a frissen alakult KUT első kiállításán és a Belvárosi Szabadiskola tanáraként dolgozott. 1928-ban megkapta az állam akkor alapított római ösztöndíját, 1937-ben a Képzőművészeti Főiskola tanára lett. A harmincas években a Gresham-kör tagjaként vett részt a művészeti életben. Több monumentális megbízást kapott, a rajz- és festőtechnikákról tanulmánya jelent meg. Emlékmúzeuma 1967-ben nyílt meg Zebegényben.
EGY JÓ BARÁTOMMAL PRÓBÁLJUK FELLELNI  AZ ORSZÁG REJTŐZKÖDŐ MŰTÁRGYAIT , KISEBB NAGYOBB ÉRTÉKŰ RÉGISÉGEIT, IMMÁRON LASSAN TÍZ ÉVE HOBBI SZINTEN. MOST MEGPRÓBÁLUNK OLYAN TÁRGYAKAT ELADÁSRA KÍNÁLNI , MELYBŐL SZPONZORÁLHATJUK A TOVÁBBI KINCSKERESÉST. ÖNÖKNEK IS HASONLÓ KINCSKERESŐ ÖSZTÖNNEL KÍNÁLOM LENT A GALÉRIÁT HÁT HA TALÁL VALAMI ÉRDEKESET ÍGY EGYBEN EGY POSTAKÖLTSÉGGEL TUDOK KÜLDENI TÖBB TERMÉKET IS , TERMÉSZETESEN BOMBABIZTOS CSOMAGBAN. DE HA SZEMÉLYESEN VENNÉ ÁT KÜLÖN MEGKÖSZÖNÖM , SOK MUNKÁTÓL KÍMÉLNE MEG BENNÜNKET.



Jelenlegi ára: 1 Ft

Az aukció vége: 2011-05-11 21:45
. Szőnyi István(1894-1960)Grafikája - Jelenlegi ára: 1 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése